2013

 

 

 

 

 

 

Centrale keuring Nederweert 2013

Op 7 juli 2013 vond de premiekeuring van de KVTH afdeling Limburg plaats te Nederweert. Onze Géanne van de Flammert was 18 april 3 jaar geworden en mocht dit jaar aangeboden worden voor stamboekopname. Na de eerste beginselen van het longeren, het netjes aan de hand lopen en het probleemloos in de trailer gaan, aangeleerd te hebben, gingen wij op 7 juli dus naar Nederweert.Ons doel was het halen van een eerste premie, wat gelijk staat aan een score van 75 punten. Géanne liet zich in stap goed zien, maar in draf had ze veel beter gekund. Wel kregen we, samen met het kopnummer, een uitnodiging om deel te nemen aan de Elitekeuring. We hadden dus minimaal 76 punten of meer behaald. Dat wordt dan niet verteld. Mocht zij tijdens de Elitekeuring een score van 79 punten halen, dan wordt ze Elite. Ga je uit van 76 punten, dan is het gat naar 79 punten wel erg groot, zo niet té groot. Je moet het dan ook als een eer zien om uitgenodigd te worden. Het Elitepredikaat is maar voor enkele merries weggelegd. Wat niet wegneemt dat wij erg trots zijn op onze Géanne.De halfzus van Géanne, Gemma van de Flammert, kreeg 5 jaar geleden ook een uitnodiging, weliswaar waren de regels toen nog dat je een uitnodiging kreeg met een score van 78 punten. Gemma is in 2008 net geen Elite geworden.

Op 14 september a.s. gaan we voor de tweede keer naar de Elitekeuring, deze keer dus met Géanne van de Flammert!

 

 

——————————————————————————————————————————————–

Allereerst de beste wensen en een goed en gezond nieuwjaar toegewenst

Aangezien er op Haflingergebied in 2012 op de Flammert niet veel is gebeurd, is de site het afgelopen jaar dan ook niet of nauwelijks bijgewerkt. Er zijn geen veulens geboren, geen merries gedekt en er is niet deelgenomen aan keuringen en shows. Dit alles had dan ook een zeer speciale reden. Op Valentijnsdag 2012 kregen we te horen dat er een match was voor Annie met een levende nierdonor. Na veel voorbereidingen gingen we op 22 mei het ziekenhuis in: Jan in het AZM in Maastricht en Annie in het UMC St. Radboud te Nijmegen. Jan voor een nierdonatie en Annie voor een niertransplantatie via het zgn. cross-over traject. Een soort ruilhandel in nieren van levende donoren. Jan stond zijn nier af aan een patient in Maastricht. De gezonde partner cq. vriend(in) ging naar Rotterdam om daar zijn/haar nier te doneren aan een nierpatient. De gezonde van dat stel kwam zodoende naar Nijmegen om daar in het St. Radboud zijn/haar nier aan mij te schenken..Een heel georganiseer, want alles moest op dezelfde dag plaatsvinden in 3 verschillende ziekenhuizen met 6 personen die een operatie moesten ondergaan.

Ik zeg met name “schenken” omdat het een groot geschenk is wat ik via Jan heb mogen krijgen. Geen 3 x per week meer naar de dialyse, weg afmattende moeheid en weg vochtbeperking.Wel een hoop medicijnen met bijwerkingen, maar mijn leven is er stukken beter op geworden. Nu, zo’n 8 maanden later zijn we weer volop actief met dingen die al jaren zijn blijven liggen. De stallen zijn verbouwd en we hebben weer plannen voor de toekomst.

 

Garuna Géanne GemmaEvitaElisa

Elisa, Evita, Garuna, Gemma en Géanne zijn nog steeds in ons bezit en na een lange pauze willen we de draad langzamerhand weer oppakken. Dan is er waarschijnlijk ook wel weer wat te melden op onze site. Onze Elisa wordt dit jaar al 16 en spangenoot Evita volgt met 15. Ook is het al weer 13 jaar geleden dat we onze Garuna op de veiling in Ebbs kochten. Twee van haar nakomelingen; te weten Gemma en Géanne zijn nu respectievelijk 8 en 3 jaar. Ook onze zoon Stan wordt al 17 en doet dit jaar eindexamen Havo 5. De tijd vliegt. Gelukkig maar.

Groetend Jan Beumers en Annie de Jong

Januari 2013